רכיבים:

1/3 כוס מיסו לבן
1/4 כוס יין אורז מתוק
3 כפיות חומץ
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
4 כפיות שמן שומשום קלוי
500-700 גרם פילה בקלה (ללא עור)
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס נבטי חמניה

אופן ההכנה:


מערבבים מיסו, יין, 2 כפיות חומץ, ג'ינג'ר ו-2 כפיות שמן שומשום בקערה קטנה עד יצירת רוטב אחיד. מניחים את הדג בצלחת עמוקה ושופכים עליו את הרוטב. הופכים כדי לכסות את שני הצדדים ומשאירים לעמוד למשך חצי שעה בטמפרטורת חדר.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים תבנית זכוכית בנייר כסף ומורחים אותו בכפית שמן. מניחים את הדג בתבנית ושופכים את המרינדה מעליו. אופים עד שהדג אפוי גם במרכז ומשחים קלות.

בזמן האפייה מערבבים בקערה את כפית החומץ הנותרת עם כפית שמן שומשום, רבע כוס בצל ירוק ונבטי החמניה. מחלקים את הנבטים עם הרוטב לארבע צלחות, מניחים עליהן את מנות הדג ומקשטים עם הבצל הירוק שנותר.