מצרכים:

  • חבילת אטריות רחבות למוקפץ – מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/2 קילו חזה עוף – רצועות
  • 2 בצלים – פרוסים
  • 2 גמבות בצבעים שונים – רצועות דקות
  • סלסילת פטריות שמפיניון – רבעים
  • 2 גזרים – מקלות דקים
  • חצי ראש כרוב – רצועות דקות
  • חצי חפיסה נבטים סיניים
    לרוטב מוקפץ סיני:
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף דבש או סילאן
    מוסיפים בסוף רק לאחר טעימה:
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:
  • במחבת ווק (או, אם אין, בסיר סוטאז' רחב) מחממים כף שמן ובה מטגנים את רצועות חזה העוף כ-7 דקות, טיגון טוב מכל הצדדים עד שנראה שהעוף מוכן מכל צדדיו.
  • מוסיפים לווק בצל וגמבות ומטגנים עוד כשלוש דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
  • מוסיפים פטריות וגזר ומטגנים עוד כשתי דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
  • מוסיפים כרוב ונבטים ומערבבים היטב, ממשיכים בהקפצה כשתי דקות נוספות עד שהכרוב מתרכך.
  • בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים על המוקפץ שבווק, מטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב למשך כ-2 דקות.
  • מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב, מומלץ בעזרת 2 מזלגות גדולים, וממשיכים בערבוב וטיגון עוד כ-3 דקות.
  • טועמים ומוסיפים *רק* במידת הצורך מלח ופלפל.