Toggle navigation
ראשי
נבטי העמק
הסיפור שלנו
אורגני
סוגי נבטים
מתכוני נבטים
גלריה
שאלות נפוצות
שאלות נפוצות
היכן להשיג את הנבטים שלנו
צור קשר
סיני מוקפץ
דף הבית
מתכוני נבטים
סיני מוקפץ
מצרכים:
חבילת אטריות רחבות למוקפץ – מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
1/2 קילו חזה עוף – רצועות
2 בצלים – פרוסים
2 גמבות בצבעים שונים – רצועות דקות
סלסילת פטריות שמפיניון – רבעים
2 גזרים – מקלות דקים
חצי ראש כרוב – רצועות דקות
חצי חפיסה נבטים סיניים
לרוטב מוקפץ סיני:
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש או סילאן
מוסיפים בסוף רק לאחר טעימה:
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
במחבת ווק (או, אם אין, בסיר סוטאז' רחב) מחממים כף שמן ובה מטגנים את רצועות חזה העוף כ-7 דקות, טיגון טוב מכל הצדדים עד שנראה שהעוף מוכן מכל צדדיו.
מוסיפים לווק בצל וגמבות ומטגנים עוד כשלוש דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים פטריות וגזר ומטגנים עוד כשתי דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים כרוב ונבטים ומערבבים היטב, ממשיכים בהקפצה כשתי דקות נוספות עד שהכרוב מתרכך.
בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים על המוקפץ שבווק, מטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב למשך כ-2 דקות.
מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב, מומלץ בעזרת 2 מזלגות גדולים, וממשיכים בערבוב וטיגון עוד כ-3 דקות.
טועמים ומוסיפים *רק* במידת הצורך מלח ופלפל.