שאלות ותשובות

הנבטים הם זרעים או גרעינים שעברו את שלב הנביטה ונמצאים בתחילת שלב התפתחות הצמח ולכן מכילים את הערך התזונתי הגבוה והמשובח ביותר.



הנבטים מכילים את שלושת אבות המזון - חלבונים, פחמימות ושומנים ובנוסף מגוון רחב של נוגדי חמצון, ויטמינים, חומצות אמינו ואנזימים אנטי סרטניים. כמות הויטמינים שבזרע מכפילה את עצמה במאות אחוזים בתהליך הנביטה. מידע מפורט על כל סוג תוכלו למצוא בעמוד "סוגי נבטים".

את הנבטים מומלץ לאחסן במקום קריר יבש ואפל וחיי המדף הממוצעים הם 2-3 שבועות. ניתן להאריך את חיי המדף ע"י שמירת הנבטים בקירור. 

אפשר לאכול נבטים גם ללא בישול. חשוב להקפיד לשטוף אותם היטב לפני השימוש.

כן. יש לייבש אותם היטב ולהכניס למקפיא לשקית פלסטיק אטומה.
לא. קיים מגוון רחב מאוד של מתכוני נבטים וביניהם סלטים, סנדוויצ'ים, פשטידות מרקים ועוד. מתכונים מומלצים תוכלו למצוא בעמוד המתכונים שלנו.